letraabailona P5 … la paraula de la setmana!!

A la classe de P5, treballem cada setmana una lletra, i amb ella, una paraula: la paraula de la setmana. Es per això que hem destinat un petit racó de l’aula a analitzar-la.

Aquest mot sorgeix d’una cançó de l’abecedari que cantem cada dia, la qual menciona una paraula amb cada grafia. D’aquesta forma, quan presentem una lletra nova, els alumnes ja es senten familiaritzats amb ella, ja que l’associen amb la paraula que la cançó nomena amb aquesta grafia. Exemple: “r” de ratolí.

Aquest racó, pretén ajudar als alumnes a interioritzar alguns conceptes de lectoescriptura i consciència fonològica (lletra lligada, lletra de pal, número de síl·labes i identificació de la primera lletra de les paraules) d’una forma més significativa.

D’altra banda, l’activitat requereix la participació de tots els nens i nenes, els quals esdevenen encarregats de portar al dia aquest raconet.

L’objectiu és que els més petits treballin la lectoescriptura i la consciència fonològica mitjançant l’anàlisi de paraules significatives i siguin subjectes actius en l’aprenentatge.

Paraula de la setmana.jpg