ampacordef 
icono inici
clickedu logo

Experimentem amb els efectes de la llum

efectosluz

 

 

 

 

Els nens i nenes d’Educació Infantil han gaudit de les possibilitats lúdiques que ofereix la llum. Per fer-ho, cada classe ha rotat per dues taules que oferien diferents propostes.

En una taula, els alumnes han jugat amb peces translúcides de diferents colors i retoladors.

Sobre la llum, els infants han observat el canvi de color que experimentaven les peces quan la taula canviava de tonalitat. D’altra banda, han guixat i dibuixat sobre una superfície atípica com és una base lluminosa. D’aquesta forma, han apreciat els contrastos de colors atenent les diferents llums de la taula.

En altra taula els més petits,han realitzat una tasca de caràcter científic on la substància líquida ha sigut l’element clau de l’experiment.                                     

En aquesta activitat, el grup classe ha evidenciat com s’escampen i es barregen els colors a partir de la creació d’un efecte. Per fer-ho, han disposat d’uns bastonets d’oïdes mullats en sabó, els quals han hagut de col·locar en el centre d’unes gotes de colorants alimentaris que hi havia dins de recipients d’aigua i llet.

Amb aquest espai multi sensorial, els infants han practicat el joc lliure i la creativitat, convertint-se així en els responsables directes de les seves hipòtesis i esdevenint petits científics.

D’altra banda, han utilitzat un recurs molt eficaç per treballar el desenvolupament sensorial i amb aquest, la descoberta de l’entorn.

Aprenem jugant i experimentant!

Mireu les imatges! CLICK.AQUI.2.GRUPOBYJET