ampacordef 
icono inici
clickedu logo

 


emocionalL' Educació emocional arriba al Cicle inicial

Al cicle inicial tenim un nou projecte en marxa sobre l’educació emocional i els valors adreçats als nostres alumnes.


 

És molt important que a l' aula també es desenvolupi el llenguatge emocional i la comunicació oral que això implica, mitjançant diferents activitats.

Fem servir, com a recurs, vídeos enfocats al desenvolupament de la intel·ligència emocional i les competències emocionals, jocs de dramatització, debats...

Es tracten temes com l’amistat, la generositat, l’empatia, l’amor o la superació, que després donen l’oportunitat de parlar sobre les seves emocions i la llibertat per expressar-les.

TALLER D’EMOCIONS I VALORS AL CICLE INICIAL

Al llarg d’aquest curs 2018-19,al Cicle Inicial, portem a terme, un taller setmanal per treballar les emocions i els valors ,tan importants pel desenvolupament com a persones en el transcurs de les vides dels nostres infants.

Les emocions guien la nostra conducta i faciliten les decisions , però al mateix temps necessiten ser guiades. Hi ha moltes d'emocions i moltes variacions, amb matisos diferents entre totes elles, és per aquest motiu que és prou important saber-les identificar, per poder-les gestionar i controlar.

  • Emocions negatives: són el resultat d'una avaluació desfavorable respecte als propis objectius. Es refereix a diverses formes d'amenaça, frustració o retràs d'un objectiu o conflicte entre objectius. Inclouen por, ira, ansietat, tristesa, culpa, vergonya, enveja, gelosia, fàstic, etc. · Emocions positives: són el resultat d'una avaluació favorable respecte al assoliment dels objectius o apropar-se a ells. Inclouen l'alegria, orgull, amor, afecte, felicitat, etc. · Emocions ambigües: els seu estatus és equívoc. Inclouen sorpresa, esperança, compassió i emocions estètiques.

  • El taller té l'objectiu d'oferir estratègies per ajudar els nens a gestionar les emocions pertorbadores. Vol afavorir la consciència sobre el que cadascú sent en els moments de tensió emocional i sobre la possibilitat de valorar alternatives que ajudin a tenir un comportament adequat.

Possibilitar la descoberta i la construcció de la pròpia personalitat.

Treballar l’educació i els elements emocionals per desenvolupar l’autoestima.

Potenciar i afavorir el desenvolupament de les capacitats, tot respectant la diversitat i la subjectivitat.

En aquest taller que fem els divendres per la tarda, es treballa a partir d'escenes de situacions que poden generar emocions pertorbadores en els nens quan estan amb altres nens, es visionen petits vídeos amb les diferents emocions : ira, respecte, el compartir, l’acceptació de les diferències, la generositat, la igualtat de gènere... i en parlem ,en assemblea, del que podem aprendre a fer bé i el que no hem de fer .   Representem escenes i situacions teatralitzades amb els daus d’emocions que hem fet , amb “les piruletes” de les emocions, expliquen com se senten en aquell moment i el per què.

Amb aquest taller pretenem fomentar les seves capacitats:

- Aprendre a pensar i comunicar.

- Aprendre a conviure i a tractar a tothom amb respecte .

- Oferir estratègies per ajudar els nens a gestionar les emocions.

- Valorar alternatives que ajudin a tenir un comportament adequat.

Us fem cinc cèntims dels vídeos que anem veiem:

Elmer, l’elefant.

Els bons amics.

En Teo aprèn a compartir.

La rabieta de Julieta

Moltes gràcies.

El dinosaure d’en Daniel-

L’ ós i els amics.

Molt enfadat.

Fosforete, un amic molt especial.

El peix irisat...

Volem compartir amb vosaltres  alguns moments d’aquest  taller.(Primària / Cicle Inicial / General CI / Imatges General CI)