ampacordef 
icono inici
clickedu logo

elreyleonPROJECTE INTERDISCIPLINARI.”ELS NOSTRES AMICS ELS ANIMALS”

A lla classe de 2n del Cicle Inicial hem dut a terme, al llarg de tot el curs un nou Projecte Interdisciplinari :”Els nostres amics els animals” emmarcat dins l’àrea de Coneixement del Medi Natural, al bloc de continguts dedicat als éssers vius.

El tema central del projecte són els animals vertebrats, els éssers vius que més interès desperten en els nens i nenes d’aquestes edats.

En paral·lel als continguts directament relacionats amb aquest tema, hem tractat també aspectes d’educació ambiental, com la valoració de l’entorn natural, la problemàtica ambiental i la participació activa per tenir cura del medi ambient.

L’expressió oral ha tingut una importància fonamental en el desenvolupament del projecte. Tant en parella com en equip o en el grup de classe, la majoria de les activitats han requerit d’ una conversa o debat previ, i una presa de decisions col·lectiva i consensuada.

A més de les activitats d’investigació, cada alumne ha escollit l’ animal del que volia saber més. A les tasques del projecte hem realitzat un treball especial per arxivar al dossier d’aprenentatge i una rúbrica d’autoavaluació senzilla, en la qual s’animava l’alumnat a reflexionar sobre el seu propi treball o sobre el treball que ha portat a terme amb el seu equip.

Hem demanat la col·laboració de les famílies (pares, mares, germans, avis), tant en el desenvolupament del projecte com en l’elaboració i comunicació del treball final i una maqueta , aportant , sens dubte, més valor.

El desenvolupament i de la investigació que hem fet ,s’ha dut a terme seguint aquestes passes:

CONEIXEMENTS PREVIS Què sabem dels animals?

TASCA D’INVESTIGACIÓ: ELS ANIMALS SÓN ÉSSERS VIUS

COM SÓN ELS ANIMALS?

QUÈ MENGEN ELS ANIMALS?

COM NEIXEN ELS ANIMALS?

CLASSIFIQUEM ANIMALS

ON VIUEN ELS ANIMALS?

ANIMALS QUE VIUEN AMB NOSALTRES

ANIMALS EN PERILL

EXPLIQUEM HISTÒRIES D’ANIMALS

ACABEM EL PROJECTE

TREBALL FINAL: Construïm maquetes amb animals dins d’un ecosistema.

EXPOSICIÓ PÚBLICA DE LES MAQUETES PER A LES FAMÍLIES el dia 7-06-19.

TARGETES D’INVITACIÓ PER A LES FAMILIES

PLAFÓ D’ANUNCI PER A L’EXPOSICIÓ amb la col·laboració de l’AMPA

VALORACIÓ DEL TREBALL FINAL.

Ens hem servit de contes, llibres de consulta, revistes, pel·lícules, fotografies...

Hem treballat endevinalles, redacció de petites narracions , murals, rodolins, jocs de representacions, sopes de lletres, mots encreuats, manualitats, problemes matemàtics, tangrams d’animals, han realitzat la il·lustració de l’abecedari on cada lletra era un animal, han portat de casa un animal de peluix i hem estudiat les seves característiques ...

Des d’aquí agraïm a tots/es els/les alumnes i famílies la seva implicació, interès, dedicació ,col·laboració i participació .

Hem aprés molt i ens ho hem passat molt bé.

Us deixem un tast d’imatges .Esperem que us agradin! Primària / 2n EP / imatges